QUALITY IS PROFIT

Camerabeelden geven onomstotelijk bewijs als er onveilig gewerkt wordt en kan bovendien helpen tegen bijvoorbeeld diefstal of beschadiging van eigendommen, met alle risico’s van dien. Men kan direct actie ondernemen en zo duizenden tot tienduizenden euro’s besparen. Daarnaast vinden vaak productieprocessen plaats welke vloeiend in beeld moeten worden gebracht. Daarbij is de keuze en werkzaamheid van een camerasysteem belangrijk.

Met verschillende oplossingen voor diverse branches is Q-CAM een partner die meedenkt, efficiënte oplossingen en advies door deskundigen biedt. Ook voor uiteenlopende vragen kunt u terecht bij ons. Door de jaren heen hebben we met tientallen bedrijven mooie resultaten behaald. En daar zijn we trots op! Bekijk hieronder een selectie van de cases waaraan we hebben gewerkt. Staat uw bedrijf er binnenkort ook bij?

Jumbo

Verschillende franchisenemers van supermarktketen Jumbo zijn voorzien van camerabewaking systemen van Q-CAM. Ook hebben wij diverse filialen mogen adviseren met betrekking tot de uitgebreide mogelijkheden. Of het nu gaat om het uitbreiden van het bestaande systeem of een complete vervanging van het verouderde systeem, Q-CAM heeft op elke wens of vraag een oplossing. Zelf op verouderde of “oudere “systemen kunnen wij de nieuwste upgrades toepassen. Onder deze upgrades vallen onder andere gezichtsherkenning, intercom, draadloze beeldoverdracht en inloggen via smartphone, PC of tablet.

C&A

Al sinds 2005 zijn verschillende C&A filialen over heel Nederland voorzien van camerabewaking systemen van Q-CAM. In het begin waren nog alleen analoge camerasystemen voorhanden maar ook met deze techniek konden wij de controle en observatie al goed in beeld brengen. Tegenwoordig zijn er nieuwe systemen toegepast met de nieuwste technieken. De camerasystemen hebben in de loop der jaren een positieve bijdrage geleverd aan de daling van het aantal winkeldiefstallen. Ook voor een betere observatie van de processen op de werkvloer zijn de camerasystemen van waarde.

Plus Supermarkten

Vanaf 2006/2007 komen wij regelmatig over de vloer bij Plus Supermarkten. In de loop der jaren is de behoefte aan grotere camerasystemen alleen maar toegenomen. Het is tegenwoordig heel normaal om een systeem te installeren van 64 camera’s of meer. Deze systemen kunnen op meerdere plekken in het filiaal onafhankelijk worden bediend waardoor de ondernemer alle vrijheid heeft om zijn bedrijf te monitoren. Diefstal, vandalisme en fraude komen met behulp van onze systemen steeds minder voor.

Horeca

Horecaondernemers stellen in veel gevallen specifieke eisen aan hun camerasysteem. Dit is ook niet zo gek. Voor zichtbare camera’s, bijvoorbeeld in de garderobe van veel horeca gelegenheden, geldt het zogenaamde ‘kenbaarheidsvereiste’. Dit houdt in dat er een verplichting geldt om vooraf aan bezoekers kenbaar te maken dat er gebruik wordt gemaakt van camerabewaking. Anders dan in winkels mag het systeem niet overheersen en zeker niet in de publieke ruimtes. De wet op de privacy is hier heel duidelijk in. Daarom werken wij alleen maar met professionele en Europees goedgekeurde systemen waarmee wij voorkomen dat beelden niet worden aangemerkt als bewijsmateriaal. Meerdere horeca ondernemers door heel Nederland werken met een camerabewakingssysteem van Q-CAM.

Agrarische sector

Binnen deze sector zijn er veelal directe wensen met betrekking tot camerabewaking systemen. Eigenaren van stallen, tuinbouw, vee-schuren etc. hebben veel baat bij camerabewaking die zowel in als rondom het gebouw of erf wordt geplaatst. De uitdaging hierin is dat gebouwen veelal apart staan en men niet het hele erf open wil gooien voor graafwerk voor een bekabeld systeem. Om deze reden gebruiken wij in deze branche veelal draadloze camera’s. Dit bespaard in kosten en voorziet eigenaren van hetzelfde heldere beeld.

Campings, Recreatieparken, Resorts etc.

Indien het gerechtvaardigd belang aanwezig is, mogen camera’s geplaatst worden. Kenteken opnames zijn hier vaak gewenst zodat er geen geschillen kunnen ontstaan over verblijfsduur en tijd van aankomst of vertrek. Hierbij geldt wel dat de werknemers van de camping, recreatieparken of resorts van tevoren zijn ingelicht, de camera’s zichtbaar zijn en de werknemers en eventueel bezoekers duidelijk op het cameratoezicht gewezen worden. Veel campingeigenaren nemen hun verantwoordelijkheid door camera’s te laten aanbrengen bij speelgelegenheden, zwembaden of paardenboxen. Door middel van opgenomen beeld zal men nooit een discussie hebben over de aangeboden veiligheid en gedragsnormen.

Particulieren

Camerabewaking is het meest gekozen bewaking systeem, ook door particulieren. Steeds meer particulieren beveiligen hun eigendommen met behulp van camerabewaking systemen. En als er daadwerkelijk iets voorvalt, beschikt u tevens over bruikbare bewijslast die u beschikbaar kunt stellen aan de politie. Om een goede beeldkwaliteit te verkrijgen is de opstelling van de bewakingscamera-apparatuur en de juiste camerakeuze van essentieel belang. Hierin hebben wij al vele particulieren geadviseerd. Ook zijn er steeds meer mensen die kiezen om een camera beveiliging systeem tijdens de bouw van het huis te laten installeren. Ook hierin adviseren wij u graag.

MKB (Midden en Kleinbedrijf)

Camerabeveiliging kunnen we op talloze manieren vormgeven. In het MKB komt dit zeer ten goede doordat deze groep vrij divers is. Ondernemers van middel klein bedrijven hebben behoefte aan controle op afstand. Een camerabeveiligingssysteem in of rond het pand kan helpen om eigendommen, klanten en personeel te beschermen en komt hiermee de behoefte MKB ondernemers tegemoet. Ondernemers moeten echter aan een aantal voorwaarden voldoen voordat zij camera’s mogen ophangen. Ook moeten zij ervoor zorgen dat de inbreuk op de privacy van de klanten en het personeel minimaal is.